Ben je van plan te investeren in crypto? Dan lees je vast overal dat je moet investeren in Bitcoin, maar waarom eigenlijk? Waarom zou je moeten investeren in Bitcoin? Goede vraag. Bitcoin bestaat al sinds 2008 en de koers is sindsdien exponentieel gestegen. Doordat Bitcoin de eerste echte digitale munt is, is de Bitcoin dan ook vele malen populairder dan al de andere crypto’s. Dit valt dan ook terug te zien in het aantal bedrijven dat Bitcoin omarmen en de huidige koers van de Bitcoin. Geen één coin komt ook maar in de buurt van de waarde van Bitcoin. Het lijkt dus vanzelfsprekend om te investeren in Bitcoin. Waarom precies? Dat gaan we je uitleggen.

Hoe werkt Bitcoin nu eigenlijk?

Laten we beginnen bij het begin, want voordat je gaat investeren in iets, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat iets is en hoe het werkt. Wat vaak vergeten wordt is dat Bitcoin een online betaalmiddel is en niet per se een aandeel waar je in kan investeren of iets dergelijks. Bij dit betaalmiddel komt geen derde partij kijken en is dus decentraal. Personen of bedrijven maken geld over naar elkaar en that’s it. Het is dus eigenlijk één groot netwerk of blockchain. Wil je Bitcoin? Dan kun je dat kopen of te krijgen door te accepteren in je winkel of door te minen. Met deze speciale hardware verdien je als het ware Bitcoins.

Waarom wél investeren in Bitcoin

Nu we weten wat Bitcoin is en hoe het werkt is het tijd om te beantwoorden waarom je wel zou moeten in Bitcoin. Natuurlijk zal de koers niet meer zo exponentieel stijgen als die dat de afgelopen 10 jaar heeft gedaan, maar alsnog is en blijft Bitcoin een interessante investering. Waarom? Nou, er zijn maar een maximum aantal Bitcoins te verkrijgen. 21 miljoen om precies te zijn. Er is dus schaarste. Hierdoor zal de Bitcoin koers stijgen.

En waarom niet?

Nou, het is en blijft een cryptocurrency. Inmiddels weten we dat de koersen van crypto’s lastig te voorspellen zijn en als we eerlijk zijn is deze wereld nog erg nieuw voor is. We weten dus nog niet wat de toekomst gaat brengen. Wel omarmen steeds meer grote bedrijven Bitcoin, waardoor de toekomst in ieder geval er rooskleurig uitziet voor Bitcoin en andere crypto’s. Het geloof is er dus!

Bitcoin kopen?

Wil je Bitcoin kopen? Dit doe je bij online exchanges. Wil je de beste prijs ontvangen voor je geld en veilig handelen? Vergelijk crypto’s dan bij verschillende exchanges. Dit doe je bijvoorbeeld handig en snel bij Descrypted.com.