IT-beveiliging is een reeks cyberbeveiliging strategieën die ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsmiddelen zoals computers, netwerken en gegevens voorkomt. Het handhaaft de integriteit en vertrouwelijkheid van gevoelige informatie en blokkeert de toegang van geavanceerde hackers.

Wat is de behoefte aan IT beveiliging?

Naarmate hackers slimmer worden, is de noodzaak om jouw digitale activa en netwerkapparaten te beschermen nog groter. Hoewel het bieden van IT-beveiliging duur kan zijn, kost een aanzienlijke inbreuk een organisatie veel meer. Grote inbreuken kunnen de gezondheid van een klein bedrijf in gevaar brengen. Tijdens of na een incident kunnen IT-beveiligingsteams een incident response plan volgen als risicobeheer tool om de situatie onder controle te krijgen.

Wat is het verschil tussen IT-beveiliging en informatiebeveiliging?

Hoewel IT-beveiliging en informatiebeveiliging op elkaar lijken, verwijzen ze naar verschillende soorten beveiliging. Informatiebeveiliging verwijst naar de processen en tools die zijn ontworpen om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen tegen invasie, terwijl IT-beveiliging verwijst naar het beveiligen van digitale gegevens via computer netwerkbeveiliging.

Gratis stockfoto met afstandswerk, beeld, binnen

Wat zijn de bedreigingen voor IT-beveiliging?

Bedreigingen voor IT-beveiliging kunnen verschillende vormen aannemen. Een veelvoorkomende bedreiging is malware of schadelijke software, die in verschillende varianten kan voorkomen om netwerkapparaten te infecteren, waaronder:

– Ransomware

– Spyware

– Virussen

Deze bedreigingen maken het nog belangrijker om over betrouwbare beveiliging praktijken te beschikken.

Hoe profiteer ik van IT-beveiliging?

IT-beveiliging voorkomt kwaadaardige bedreigingen en potentiële beveiligingsinbreuken die een enorme impact kunnen hebben op uw organisatie. Wanneer je jouw interne bedrijfsnetwerk betreedt, zorgt IT-beveiliging ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot en wijzigingen kunnen aanbrengen in gevoelige informatie die zich daar bevindt. IT-beveiliging zorgt ervoor dat de vertrouwelijkheid van de gegevens van jouw organisatie wordt gewaarborgd.

Netwerkveiligheid

Netwerkbeveiliging wordt gebruikt om te voorkomen dat ongeautoriseerde of kwaadwillende gebruikers uw netwerk binnendringen. Dit zorgt ervoor dat bruikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit compromisloos zijn. Dit type beveiliging is nodig om te voorkomen dat een hacker toegang krijgt tot gegevens in het netwerk. Het voorkomt ook dat ze een negatieve invloed hebben op de mogelijkheid van jouw gebruikers om toegang te krijgen tot of gebruik te maken van het netwerk. Netwerkbeveiliging is een steeds grotere uitdaging geworden nu bedrijven het aantal endpoints vergroten en services migreren naar de openbare cloud.

Cybersecurity

Cybersecurity omvat de bescherming van informatie die in browsers wordt verzonden en ontvangen, evenals netwerkbeveiliging met webtoepassingen. Deze beveiligingen zijn ontworpen om inkomend internetverkeer te controleren op zowel malware als ongewenst verkeer. Deze bescherming kan komen in de vorm van firewalls, anti malware en antispyware.