versleuteld mailen

Sinds de nieuwe wet wat betreft privacy moeten gegevens nog beter beveiligd worden. Privacygevoelige bestanden kunnen daarom niet zomaar verzonden worden, omdat het risico bestaat dat ze op straat komen te liggen. Met deze data is het belangrijk dat ze versleuteld verzonden en ontvangen worden, zodat gegevens niet in handen van anderen kunnen komen te liggen. Bestanden versturen gaat dankzij Filecap makkelijk, snel en het is AVG-veilig. Dankzij de server ben je ervan verzekerd dat alle bestanden veilig worden gehost en dat alleen mensen met toegang deze bestanden kunnen inzien. Tevens is het mogelijk om de gebruiksomgeving te personaliseren. Hierdoor sluit de gebruiksomgeving perfect aan op de huisstijl van je onderneming.

Ga vertrouwelijk met je gegevens om

E-mailen is makkelijk en snel, en zeker tegenwoordig niet meer weg te denken. Toch bevatten ze vaak vertrouwelijke informatie die niet voor iedereen zijn ogen bestemd is. Zelfs grote bestanden worden zonder nadenken via een gratis tool verzonden. Bestanden in de Cloud zijn ook lang niet altijd veilig, maar over de risico’s wordt niet nagedacht. Het is vrijwel niet te controleren wanneer iemand je mailwisseling onderschept en/of zelfs meeleest. Ook bedrijven die beweren je gegevens na een aantal dagen te verwijderen doen dit lang niet altijd. Nu zijn persoonlijke gegevens privé, en wil je liever niet dat die in verkeerde handen komen. Maar wanneer je een bedrijf hebt met nóg meer vertrouwelijke gegevens, is het helemaal niet de bedoeling dat anderen deze in kunnen zien. Met de huidige wetgeving is het zelfs verplicht aan te kunnen tonen waar bestanden met persoonsgegevens komen te staan wanneer ze worden verzonden. Hou hier als bedrijf dus rekening mee en raadpleeg Filecap om geen risico te lopen.

Hoe versleutel je e-mails?

Bij het versleutelen en openen van een versleutelde e-mail zijn certificaten nodig. Zowel de zender als de ontvanger moeten in het bezit zijn van hetzelfde certificaat, welke een Digitaal ID vormt. Bij een versleutelde e-mail heb je een publiek deel en een privé deel, beide nodig om een e-mail te openen. Dit worden ook wel sleutels genoemd. Met het publieke deel wordt de data versleuteld en met het privé gedeelte kan de data weer geopend worden. Indien je een mail verstuurt met de privé sleutel, dan kan de ontvanger je mail alleen openen met een publieke sleutel. Er is maar één sleutel die het bericht kan openen, namelijk de publieke sleutel. Het is niet mogelijk om ondertussen iets aan de mail te wijzigen.