Je bent nog jong, en je hebt net je rijbewijs gehaald. Daar hoort natuurlijk ook een leuke auto bij! Een rijbewijs is erg spannend. Vanaf nu ga en sta je waar je wilt. De vrijheid die een auto je geeft is onbetaalbaar, gelukkig is je autoverzekering dat niet. Bij een nieuwe auto, is een autoverzekering verplicht. Als je nog jong bent dan kies je een autoverzekering voor jongeren, maar wat houdt dat allemaal in?

Sommige verzekeraars bieden extra no-claim korting

Een autoverzekering kan al snel hoog oplopen, al zeker als jongeren. Daarom is het belangrijk dat je goed op zoek gaat naar de beste autoverzekering. Ook valt het voor dat sommige verzekeraars maar vanaf een bepaalde leeftijd verzekeren, hou daar ook rekening mee! Daarnaast kunnen de prijzen van autoverzekeringen ver uiteen liggen. Je auto verzekeren als jongere? Kijk bijvoorbeeld eens op: Autoverzekering.nl – Univ├ę, voor een voordelige en betrouwbare verzekering!

Een autoverzekering aangaan als jongere, hoe moeilijk is het?

Als je als jongere een autoverzekering gaat nemen, dan komt daar heel wat bij kijken. Zoals boven al vermeld werd, willen bepaalde verzekeraars maar vanaf een bepaalde leeftijd verzekeren. Als je al enkele jaren rijdt, dan hangt de acceptatie van een verzekeraar ook af van het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Ook het type auto dat je hebt bepaald of je geaccepteerd zal worden door een autoverzekeraar. Het is vaak zo dat jongeren met een sportieve wagen vaker geweigerd worden.

Het is niet alleen moeilijk om geaccepteerd te worden, een autoverzekering voor jongeren is ook duurder. Gelukkig bieden veel verzekeraars een premie aan voor jongeren tot 25 jaar. Het is bewezen dat jongeren vaker betrokken zijn in een ongeluk, vandaar dat de verzekering hoger zal oplopen als je nog jong bent. Dat kan zelfs tot 4 keer zoveel zijn.

Dan maar je autoverzekering op naam van je ouders laten zetten?

Vaak wordt er gedacht dat je autoverzekering op naam van je ouders zetten, de ideale oplossing is voor het vermijden van de hoge premie. Dat wordt echter niet bij elke verzekeraar toegestaan! Bij anderen mag het wel, maar vaak onder strikte voorwaarden. Deze manier bespaart je wel heel wat geld, maar het heeft ook een groot zijn nadeel: zo bouw je geen schadevrije jaren op! Denk dus goed na alvorens je deze optie overweegt.