Ben je een ondernemer en wil je gebruik gaan maken van een plesk managed server? Dan is dit nog niet heel eenvoudig. Het is namelijk een server waar je veel mee kunt, maar ook veel over moet weten. Hierdoor gaat het al snel fout. Tevens zijn er verschillende bedrijven die jou deze server aan kunnen bieden, waaronder Snel.com. Voordat je ermee aan de slag gaat, moet je wel weten wat jou te wachten staat. Onderstaande informatie geeft jou daarom meer achtergrondinformatie, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan met jouw eigen server.

Een Plesk managed server met meerdere gebruikers

Een Plesk managed server is een server die met Plesk wordt aangeboden. Dit is een softwarepakket, welke op een webserver niveau wordt geïnstalleerd. Je kunt binnen het pakket verschillende hosting pakketten aanmaken. Ook zijn er meerdere gebruikers toe te voegen, die de pakketten voor jou kunnen heren. Hierdoor kunnen er e-mailadressen aangemaakt, databases beoordeeld en nog veel meer. Voor jou als ondernemer kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat je met meerdere medewerkers kunt zorgen dat de website goed blijft draaien.

Alles onder één dak

De Plesk managed server is een goede manier om alles op een plek te kunnen beheren. Normaal gesproken moet je veel aan elkaar koppelen en heb je overal plugins voor nodig om de website goed te laten verlopen. Doordat je met een compleet hostingpakket werkt, zal alles automatisch doorgevoerd worden. Dit zorgt er voor jou als ondernemer voor dat je jezelf veel tijd kunt besparen. Wanneer je hier een of enkele medewerkers op zet, heb je nog meer tijd over om je bezig te houden met andere zaken van de bedrijfsvoering. Jouw bedrijf kan hierdoor alleen maar gaan groeien doordat je jezelf op iets anders gaat concentreren.

Jouw website blijft werken

Daarnaast zijn er nog meer voordelen te behalen aan een Plesk managed server. Zo heb je bijvoorbeeld altijd een server die je in jouw eigen beheer hebt. Hierdoor kun je ook sneller op problemen inspelen. Wanneer een bedrijf van buitenaf alles beheert, zal jouw website er ook langer uitliggen. Als je iets zelf kunt beheren, heb je minder vertragingen en zal jouw website altijd goed blijven werken. Zolang je weet wat je aan het doen bent, kun je dus alles binnen enkele minuten geregeld hebben en zal de website geen vertragingen tonen tijdens het verbinden.

Probeer het zelf met een van de servers

Een Plesk managed server is een goede keuze voor veel verschillende ondernemers. Wanneer je het zelf gaat ervaren, merk je pas wat je er echt aan gaat hebben. Het kan daarom een goede keuze zijn om ermee aan de slag te gaan en een van de pakketten aan te schaffen. Bekijk daarbij goed wat je nodig hebt en zorg ervoor dat jouw website 24 uur per dag, 7 dagen per week in de lucht blijft. Jouw klanten zullen nooit meer uitwijken naar een van de concurrenten, maar te spreken zijn over jouw website.